By using our website, you consent to the use of cookies in accordance with the Cookie Policy.

Hogyan lehet fogyni (fogyókúra nélkül)?

Hogyan lehet fogyni (fogyókúra nélkül)?

Egyesek számára a fogyás olyan egyszerű, mintha csak egy zöldségre néznének. Másoknak pedig olyan érzés, mintha futóhomokon futnának keresztül. Szerencsére azért vagyunk most itt, hogy ebben segítséget nyújthassunk.

Mindent át fogunk venni, amit tudnod kell a gyors, tartós fogyásról, anélkül, hogy mindent gyűlölnél. Miért nem hatásos néhány diéta? Ha ezt olvasod, akkor valószínűleg a múltban már diétáztál vagy jelenleg is diétázol. Akár olyan népszerű diétákat próbálunk ki, mint a Paleo diéta, a Keto, vagy a növényi alapú, az időszakos böjtölés, akár olyan szörnyű diétákat, mint a gyümölcslé kúrák, vagy a káposztaleves diéta, mindannyian keressük azt a mesterkulcsot, amely feloldja a könnyed fogyás lehetőségét. Néhány ilyen diéta minden bizonnyal hatékonyabb/egészségesebb, mint mások, de a fogyás szempontjából mind két igazságra vezethető vissza: rövid távon szinte minden diéta működik DE hosszú távon majdnem minden diéta kudarcot vall. 

Tehát miért működik minden diéta rövid távon? Az ok, amiért ezek a diéták rövid távú fogyást eredményeznek, 99%-ban az, hogy kevesebb kalória elfogyasztására késztetnek bennünket. A problémák akkor merülnek fel, amikor elérkezünk a második részhez: “ hosszú távon majdnem minden diéta kudarcot vall”. Másképp fogalmazva: "Az ideiglenes változások ideiglenes eredményeket hoznak létre." Ha valaki 60 napig "ketózik", valószínűleg fogyni fog, és talán még egészségesebbnek is érzi magát. Ez király.VISZONT. Ha ezt a 60 napot azzal töltik, hogy szénhidrátokról álmodoznak, és visszaszámolják a napokat, amíg "visszatérhetnek a normális étkezéshez", akkor az összes súlyt vissza fogják hízni, amint abbahagyják a diétát. Ezért utálom a "diéta" vagy "fogyókúra" kifejezést: Ahhoz, hogy egy diéta tartós eredményeket hozzon, a diétát fent kell tartani! 

Fogyj fogyókúra nélkül. Csak EGY nagy szabályt kell követned, ha fogyásról van szó: Kevesebb kalóriát egyél, mint amennyit elégetsz. Tanulmány, tanulmány után azt mutatja, hogy a testünk a termodinamika törvényeinek engedelmeskedik, és hogy a fogyáshoz több kalóriát kell elégetnünk, mint amennyit rendszeresen elfogyasztunk. A szervezetünknek minden nap szüksége van bizonyos számú kalóriára a napi funkciók ellátásához: a szívveréshez, az agyműködéshez, a test mozgatásához és mindenféle egyéb dologhoz. Ezt nevezzük a teljes napi energiafelhasználásnak. Ha több kalóriát fogyasztasz, mint amennyit elégetsz, a tested hajlamos arra, hogy a felesleges kalóriákat zsírként raktározza el (súlygyarapodás). Amikor több kalóriát éget el, mint amennyit elfogyaszt, a tested a zsírraktárakból nyeri az energiát (fogyás). Leegyszerűsítve ezt az igazán összetett témát, kevesebbet kell ennünk és/vagy többet kell mozognunk ahhoz, hogy a testünk elkezdje használni a zsírraktárainkat energiaként. Sajnos a problémák itt kezdődnek. Mi emberek nagyon jók vagyunk abban, hogy alulbecsüljük, hogy mennyit eszünk, és túlbecsüljük, hogy mennyit égetünk el. Amikor véletlenül több kalóriát eszünk, mint amennyit realizálunk, és kevesebb kalóriát égetünk el a testmozgással, mint azt feltételezzük, azt gondoljuk, hogy "nem tudunk lefogyni" az anyagcserénk vagy a genetikánk miatt. Nem. Azért van, mert túl sokat eszünk. 

 A zsírégetés legfontosabb tényezője, hogy kevesebb kalóriát fogyassz, mint amennyit rendszeresen elégetsz. Ennek legjobb módja, ha a megfelelő ételekre összpontosítasz: Fehérjék (hús, alacsony zsírtartalmú tejtermékek, tojás és hüvelyesek), rostban gazdag gyümölcsök és zöldségek, egészséges szénhidrátok, mint a rizs és a quinoa, egészséges zsírok, mint a mandula és az olívaolaj. Ezek az élelmiszerek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ugyanakkor kalóriaszegényebbek, mint az ultrafeldolgozott élelmiszerek, amelyeket könnyen túlzásba lehet vinni. Ezek jóllakatnak, de nem túl kalóriadúsak. Ami azt jelenti, hogy jóllakottnak érezzük magunkat, miközben csökkentjük a kalóriabevitelünket. Ha ezt következetesen és tartósan meg tudjuk tenni, akkor fogyni fogunk. 

Így fogunk tehát fogyni: kevesebb kalóriát eszünk anélkül, hogy észrevennénk, és úgy égetünk el plusz kalóriákat, hogy közben nem nyomorogunk: A tányéron a fehérje és a zöldségek élvezzenek elsőbbséget: célul tűzz ki 2 ökölnyi adag zöldséget és 1-2 tenyérnyi fehérjét a tányéron.

Tanuld meg a zsír és a szénhidrátok adagméretét: Ha nem fogysz, ezek a bűnösök. Csökkentsd azt, amelyikből többet eszel.

Mozogj a fogyás érdekében: Az erőnléti edzés a leghatékonyabb módja a zsírvesztésnek. Heti 3x eddz erőnléti edzést, majd keverj bele valamilyen számodra élvezetes kardiót, és mozogj minél többet. 

Ez a pár tanács segítségedre fog válni abban, hogy a diétád sikeres legyen. A táplálkozás megváltoztatása olyan, mint egy videojáték: ha túl sok magas szintű rosszfiút támadsz meg egyszerre, veszíteni fogsz. Ehelyett jobban jársz, ha kiválasztasz 1-2 kisebb rosszfiút (változást), akikről tudod, hogy meg tudod őket győzni, és lassan szintet lépsz. Így érhetsz el olyan változásokat, amelyek megállják a helyüket. Nézz körül weboldalunkon is, ahol számos táplálékkiegészítőt találsz, amik segítségedre lesznek az utadon. Nincs többé átmeneti fogyókúra átmeneti eredményekért! A tartós változások tartós eredményeket hoznak létre. 

 

Search