Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
14.000 Ft felett a kiszállítás INGYENES!
Your are here: > Home >

A Mai reggelim

A Mai reggelim

A Mai reggelim


Lazac, tojás, avokádó, cukkini, brokkoli

Szerinted érdemes a kalóriákat számolni

A kalóriadeficitet háromféle módon lehet elérni. Minden napos éhezéssel, ami megtöri akaraterődet, vagy időben korlátozott étkezéssel vagy böjttel. Az utóbbi kettő esetén az anyagcsere nem lassul, hanem gyorsul.

A kalória be-ki elmélet, azt állítja, hogy minden kalória egyforma, vagyis egyszerűen egy kiegyensúlyozott étrendet kell követnünk, de kalóriadeficitben kell maradnunk, és máris megindul a fogyás.

Egy ember kísérletképpen napi 10.000 kcal evett meg, a 2500 helyett, ez pontosan 7.500 kcal extra a napi igényéhez képest, ami 7 nap alatt 52.500 kcal. De egy grammot sem hízott. .
Az emberek többsége képtelen egy restriktív, kalóriaszámlálós, dobozolós életet élni. Az emberi fiziológiát, az emberi pszichét is figyelembe kell venni egy étrendnél. .
A genetika és mikrobiom ugyanazon ételek esetén eltérő mértékű inzulinválaszt okoz. Tehát a vérglükóz/inzulin mérése szükséges egy pontos étrend elkészítéséhez.

A napi kalóriaigényünket 50 százalékkal csökkentve az anyagcsere is lassul pár héten belül, 50 százalékkal.

Inzulin jelenlétében a zsírszövetek tárolásra rendezkednek be. Ha a leptinérzékenység magas, az éhség alacsony. Ha a ghrelin alacsony, az éhség alacsony. Ha az inzulin magas, az anyagcsere a lassulás mellett a tárolást választja. Az elhízást nem a kalória, hanem az éhség okozza, a kalória megvonásával csak az éhséget növeljük. Aki tehát az inzulint kontrollálja, az az éhséget is le képes győzni. Ugyanannyi kalória bevitele eltérő időablakban más metabolikus hatást vált ki. Az éhezés mindig tartalékolást okoz a szervezetben.

Megoldás

 Légzés és alvás és cirkadián ritmus helyreállítása és heti 2-3 nagy séta, orrlégzés, alkalmanként 30-40 perc.
Időben korlátozott étkezés.
Alacsony szénhidrát, közepes fehérje, magas zsír diéta 

Labels attached to the content: táplálkozás étrend

Search